Jedne ryby lepiej smakują na zimno, inne lepiej uwędzić, wówczas wydobywa się pełnię ich smaku. Wie o tym rodzina Falkowskich, która prowadzi gospodarstwo rybackie od kilkudziesięciu lat. Specjalnością firmy jest sprzedaż detaliczna i hurt takich ryb, jak węgorz, czy sandacz.
Warto wspomnieć, że węgorz uchodzi za towar luksusowy, a ponieważ, to bardzo tłusta ryba, nadaje się świetnie do wędzenia i jest jedna z najczęstszych ryb wędzonych w rodzinnej wędzarni, która jest częścią firmy Falko.
Ryby są wędzone w tradycyjny sposób i według staropolskiej receptury, znanej od pokoleń. Starannie uwędzone ryby są pakowane i rozsyłane do sklepów.
Rekomendowana firma dysponuje specjalnymi autami, którymi transportuje swoje produkty prosto do sklepów. Samochody te są bardzo nowoczesne i przystosowane także do transportu żywych ryb, które równie chętnie są zamawiane przez odbiorców hurtowych, jak tych wędzonych.